Pappa riskerar att inte vakna: 5-årig pojke kan bli föräldralös

Skriven av Johanna Frid

404 veckor sedan

|

08/09/2016
Utrikes
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Den lilla pojken som satt i baksätet när en sten träffade bilen från en motorvägsbro riskerar att bli föräldralös. Hans mamma avled och pappan vaknar kanske aldrig igen.

För två veckor sedan blev en tysk familjs bil träffad av en 30 kilo tung sten, när de var på väg hem från sin semester i Sverige. Olyckan inträffade på en dansk motorväg. 

Den 33-åriga mamman omkom, och pappans tillstånd är kritiskt. Nu är han i så dåligt skick att man befarar att han aldrig vaknar igen, och pojken lämnas föräldralös. Det skriver danska mediet Fyens.dk

Fadern blev svårt skadad när den okände gärningsmannen kastade stenen på familjens bil från motorvägsbron. Nu är läkarna rädda för att han aldrig vaknar.

- Det finns inga omedelbara tecken på att man på sjukhuset kommer att försöka väcka honom inom den närmsta framtiden, säger efterforskningsledaren Michael Lichtenstein. 

Pappan körde bilen då den träffades av stenen. Den 33-åriga mamman satt i baksätet och avled på platsen. Den femåriga sonen överlevde mirakulöst och fick enbart lättare skråmor. 

Utöver att polisen är bekymrad för mannens tillstånd vill de av efterforskningsmässiga skäl också gärna tala med honom. Han kan ha sett något på motorvägsbron innan olyckan. 

Tyvärr visar inget på att pappan kommer att vakna inom den närmsta framtiden. 

Olyckan efterforskas som mord. I söndags var flera efterforskare på platsen omkring klockan fyra på morgonen för att göra en rekonstruktion av olyckan för att se om folk som färdats i området vid tidpunkten för oluckan kan bidra med upplysningar.

Den tyska familjen hade varit på semester i Sverige. De var på väg hem till Recklinghausen nordväst om Dortmund. 

Polisen efterlyser fortfarande vittnen som kan hjälpa till att lösa mordet, som kan komma att bli ett dubbelmord.