Polisen hittar kokain till ett värde av 940 miljoner kronor

Skriven av Ida Hansson

129 veckor sedan

|

07/12/2021
Foto: Northamptonshire Police
Foto: Northamptonshire Police
Polisen i Northamptonshire i England har gjort sitt största beslag av 'klass A'-droger någonsin när de hittade 780 kg kokain med ett gatuvärde på cirka 940 miljoner kronor.

Polisen i Northamptonshire gjorde förra veckan ett utomordentligt stort fynd av kokain när de beslagtog kokain till ett gatuvärde av cirka 78 miljoner pund (ungefär 940 miljoner kronor).

Fyndet är det största beslaget av så kallade "klass A"-droger i Northamptonshire-polisens historia.

Ledande utredare Emma James har uttalat, enligt Ladbible: "Detta är det största beslaget av "Klass A"-droger som gjorts av Northamptonshire Police."

"Vi har hittat totalt 780 kg kokain, som enligt utredningar har flyttats ut ur vårt län."

James uppger vidare att polisutredningen kommer att fokusera på vem som var ansvarig för att ta kokainet till Northamptonshire, samt vad deras distributionsplan var.

Fyndet gjordes den 26 november efter att en grupp poliser följt upp på en stöldanmälan av en skåpbil. När poliserna anlände till ett lager hittade de flera stora påsar fyllda med kokain.

Med hjälp av det automatiska registreringsskylt systemet lyckades det polisen hitta en övergiven skåpbil med flera stora påsar fyllda med det olagliga ämnet.

Polisen lyckades totalt hitta och beslagta 18 stora påsar fyllda med kokain.

Nyheten om det stora fyndet kommer exakt en månad efter att en 39-årig man åtalades för import av "klass A"-droger i Northamptonshire. Det utreds fortfarande hur narkotikan smugglats in i länet och det är därför inte känt om de två fallen är relaterade.

Hittills har polisen gripit fyra personer i fallet, som sedan har släppts mot kaution. Det har också bekräftats att en av de gripna var en kvinna och tre män.