Sörjande familj låter kamera filma deras babys död: De varna andra föräldrar om faran

Skriven av Johanna Frid

402 veckor sedan

|

08/09/2016
Här är lille Leyton precis innan han avled. Screenshot: Channel 4.
Här är lille Leyton precis innan han avled. Screenshot: Channel 4.
Det förkrossade föräldraparet hoppas att videon kan bespara andra familjer från att genomleva samma ohanterliga sorg.

Lille Leyton blev bara nio månader. Han avled på sjukhus efter att hans föräldrar, och senare läkarna, hade försökt återuppliva honom.

Föräldrarna till Leyton, brittiska Adam och Serena, sa mitt i sitt livs största sorg ja till att låta ett kamerateam från tv-kanalen Channel 4 filma deras sons död på Birginham Children’s Hospital i England, skriver den brittiska tidningen Metro.

Anledningen till att de lät hela världen se på beror på att de vill varna andra föräldrar för det som tog livet av deras son. I hopp om att kunna skona föräldrar för att hamna i samma hemska situation som de själva.

Nio månader gamle Leyton blev i sitt hem kvävd av en bit plast, som blockerade hans luftvägar och ledde till hjärtstopp.

Leytons pappa började direkt ge sonen första hjälpen medan han ringde till larmcentralen. På sjukhuset lyckades läkarna få igång Leytons hjärta igen, men han återfick aldrig medvetandet.

Dokumentären om Leytons kamp för att överleva, som slutade med döden, visades nyligen och lämnade massor av tittare i tårar. Flera av dem har i sociala medier uttryckt sin djupa medkänsla med familjen.

- Har precis sett ”Inside Birmingham’s Children’s Hospital”, och jag håller på att gråta ut ögonen… RIP baby Leyton, skriver tittaren Maggie Baxter på Twitter.

Adam och Seren kommer fortsätta varna andra föräldrar, så att lille Leytons liv inte var förgäves.

Se ett klipp från den tragiska dokumentären här: