Det började som ett munsår, men inom loppet av ett par dagar blev det värre och värre

Skriven av Filip Grönroos

404 veckor sedan

|

16/08/2016
Peter varnar andra så att de inte ska behöva gå igenom detsamma som han

2013 märkte Peter Lisle från Queensland i Australien att han hade fått ett munsår. 

Det visade sig dock vara mycket värre än han trodde.

- Jag trodde att jag bara hade ett munsår då jag var förkyld, men en biopsy visade att det var cancer. Jag var i chock. Detta skriver Daily Mail.

Såret visade sig vara en aggressiv form av hudcancer. Den första operationen, där läkarna tog bort en del av hans läppar och mun, kunde inte hålla cancern i schack. Den hade spridit sig till käken.

(Artikeln fortsätter efter bilden)

Han opererades i april förra året igen. En del av hans mun togs bort. Den byggdes upp igen med hud från hans ben och panna. 

Mellan maj och oktober 2015 blev han opererad fyra gånger innan tumören kunde tas bort. Efter sex veckors strålbehandling måste han lära sig att gå och prata igen.

Han fick mat genom en slang innan han lärare sig att äta igen.

- Det är svårare att prata nu och jag kan inte uttala många bokstäver. Det är väldigt svårt att äta, men jag försöker ta det ett steg åt gången.

Familjen har startat en insamling för att täcka Peters sjukhusräkningar. Tyvärr visade det sig, enligt sidan YouCaring, att läkarna behövde operera honom igen

Han har lagts in igen. Han skulle ha rekonstruerat sitt ansikte så att han liknar sig själv igen, men operationen måste skjutas fram på grund av en infektion.