Om du knäcker fingrarna en minut kommer du bli överraskad över vad det kan göra med din kropp

Skriven av Henrik R

39 veckor sedan

|

23/08/2023
Allt från magproblem till sömnlöshet kan kureras med rätt handrörelser.

De flesta människor känner till att massage kan bidra till att lösa upp stress och ömma muskler i kroppen. 

Men visste du att man genom att pilla lite med fingrarna kan förändra hur man har det resten av dagen?

Så låter det lovande budskapet från anhängarna av behandlingsformen Jin Shin Jyutsu. Den går ut på att stimulera olika punkter på händerna - en metod för den fingerfärdige som vill hjälpa hela kroppen. 

Den japanska formen av självhjälp kan få bukt med magproblem, yrsel och sömlöshet, enligt anghängarna till Jin Shin Jyutsu.

Här på redaktionen har vi fullt upp med att låta fingrarna dansa på datorns varma tangetbord, men du kanske har ett par minuter att pröva handmassagen?

Här kan du se vilka fingrar du ska massera om du går och dras med diverse krämpor.

Tummen: 

Fingret är förbundet med hjärta och lungor, så om du har problem med hjärtklappning och andnöd så kan det påverkas om du försiktigt drar i och masserar fingret i en minut, skriver Viralnext.

Pekfingret:

Anhängare till Jin Shin Jyutsu hävdar att pekfingret är knutet till mage och tarm, och därför ska du massera detta finger om du lider av matsmältningsproblem, magknip eller förstoppning.

Långfingret:

Det mittersta och längsta fingret ska masseras om du vill lindra yrsel och illamående. 

En ordentlig omgang massage av långfingret kan också bota sömlöshet, är det lugnande budskapet från Jin Shin Jyutsu-fans.

Ringfingret:

Detta finger kan påverka ditt känslotillstånd - dåligt humör eller otålighet kan kureras om du drar i fingret och masserar det, utlovar metoden som stammar från Japan och har djupa rötter i medicin och filosofi.

Lillfingret: 

Det minsta av våra fingrar är kopplat till njurarna och huvudet, och regelbunden massage av fingret kan förhindra potentiella problem med njurarna, enligt Jin Shin Jyutsu.

Du kan också bli av med din huvudvärk om du går lös på lillfingret. 

Du bör söka läkarhjälp om du ofta har mycket ont i kroppen, då det sägs att Jin Shin Jyutsu bara kan påverka mindre smärtor och besvär.