Vattenflaskor är bakteriebomber: därför ska du undvika detta misstag

Henrik R

47 veckor sedan

|

23/07/2023
Vetenskap
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De flesta av oss återanvänder våra vattenflaskor i plast, men inte lika många vet hur ohygieniskt det är.

Om vi ska till gymmet, ut i trädgården, till jobbet eller komma ut och få lite sol, så har många av oss för vana att fylla en plastflaska och ta med den ut.

Och det är ingen dum idé. Det rekommenderas att vi dricker två liter om dagen, men också för att det snabbt blir dyrt att hela tiden köpa nya vattenflaskor. Det skriver the Mirror.

Treadmill Review är en firma som säljer löpband, och eftersom deras produkter är starkt förknippade med användningen av vattenflaskor har de undersökt bakteriehalterna i 12 vattenflaskor från olika idrottare.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Shutterstock

Resultatet visade att flaskor – som återanvänds – innehåller enorma mängder av bakterieceller – mer än 300 000 bakterieenheter per kvadratcentimeter.

Denna nivå motsvarar att det skulle vara nyttigare att slicka på din hunds gummileksak än att använda en plastflaska som använts flera gånger.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Shutterstock

De värsta flaskorna är de med en plastpip, och de bästa är såna där man dricker genom ett sugrör vilket gör att färra bakterier fortplantar sig till flaskan.

Det rekommenderas att man återanvänder en plastflaska högst ett par gånger, medan vattenflaskor i rostfritt stål är de bästa att dricka ur.

Foto: Shutterstock