Barnmorskan blev chockad när hon såg barnet: "Herregud"

Skriven av Ida Hansson

En afroamerikansk kvinna blev ganska så chockerad, när barnmorskans första reaktion på barnet under förlossningen var "Herregud".

En afroamerikansk mamma har delat med sig av den fantastiska och gripande historien om hur hon födde två söner med bara ett års mellanrum, och killarn är allt annat än lika.

"När jag blev mamma [till Adam] trodde jag inte att det kunde bli bättre. Det var tills min son Matthew föddes. När en blev två. Allt var perfekt under hela graviditeten", har mamman sagt, men att förlossningen dock var lite mer dramatisk än hon hade förväntat sig.

Det första hon hörde barnmorskan säga när hon såg bebisen var: "Oh my God" (red. Herregud), och det är knappast någon man vill höra när man har varit i förlossning i 11 timmar, som denna mamma hade.

"Han har RÖTT HÅR", fortsatte barnmorskan medan hon chockat upptäckte att den nyfödde sonen till den afroamerikanska kvinnan hade helt ljus hy och rött hår.

Mamman trodde till en början inte på barnmorskan. "Nej, tvätta honom bara några gånger", berättar hon att hon sa till barnmorskan som kunde konstatera, efter att ha tvättat barnet flera gånger, att hans hår var rött. "Nej mamma, du har fått en liten rödhårig", sa hon så.

Mamman säger att Matthew, som pojken komatt heta, nu är sex år gammal, och att det givetvis har spekulerats om pojkens DNA, och att hon inte kan räkna hur många gånger hon har blivit tillfrågad om han har blivit adopterad, har en pappa med ljus hy eller kom till med hjälp av en donator. Det är dock alla anklagelser som hon kan motbevisa.

Matthew är hennes son, och hud- och hårfärgen beror troligen på gener som härstammar från förfäder långt tillbaka i släktens historia, även om mamman kan berätta att hon inte lyckats hitta en förfader med rött hår trots att hon har gått fem generationer tillbaka.

Alla tror dock inte på det resonemanget och mamman kan därmed berätta att hon har blivit utsatt för flera rasistiska och kränkande upplevelser på grund av sin egen och sonens hud- och hårfärg.

Hon kan till exempel berätta om en händelse i kön till en pizzeria, där en kvinna frågade om det inte var trevligt att vara barnskötare.

Det slutade med att den oförskämda damen tittade på Adam och sa: "Kanske han, men inte den lille vita pojken", varpå mamman svarade: "Jag behöver inte förklara mig för dig frun" och beställde sin pizza.

Hon kan också berätta om en händelse då hon nästan greps eftersom flera förbipasserande och två poliser inte trodde att Matthew var hennes son, och därför trodde att hon hade kidnappat honom. Som tur var råkade hon ha födelsebeviset med sig.