Hon har i stort sett inga muskler i kroppen - hennes mirakelbaby förvirrar läkarna

Johanna Frid

408 veckor sedan

|

28/09/2016
Den 122 centimeter långa kvinnan fick höra att hon inte kunde genomföra en normal graviditet. Ett äkta mirakel är orsaken till att den viljestarka kvinnan får tyst på sina kritiker.

Ljudet av barngråt gerSheree Psaila en stark lust att lyfta upp sin son så att han kan bli tröstad i armarna på  sin mamma.  lyst til at løfte sin søn op, så han kan blive trøstet i armene på sin mor.

Men en ovanlig och kronisk sjukdom gör att den australiensiska kvinnan har extremt lite muskelväv i armar och ben. Hon kan inte ta sin gråtande son i famnen.

- Jag blir tvungen att vänta på att någon lyfter upp honom åt mig, säger Sheree Psaila till Daily Mail.

Foto: Privat

Den obotligt sjuka kvinnan är van vid utmaningar i vardagen men det krävdes ett mirakel för att hennes dröm om ett barn skulle bli uppfylld.

Sheree Psaila är född med sjukdomen arthrogryposis. Sjukdomen leder till stelhet och starkt begränsad rörlighet i armar och ben på den australiensiska kvinnan som genomgått mer än 20 operationer för att få leva ett mer eller mindre normalt liv. 

För ett par år sedan mötte 22-åriga Sheree Psaila sitt livs kärlek - Chris. 

Foto: Privat

Paret gifte sig i mars 2015, men tyvärr slutade deras första graviditet i en sorglig abort.

Läkarna förklarade för den 122 centimeter långa kvinnan att hon på grund av sin nätta storlek skulle ha svårt att genomföra en normal graviditet.

Beskedet fick paret att ge upp sina babydrömmar.

Foto: Privat

Dock lyckades Sheree Psaila bli gravid igen, och då hon var i 29:e veckan valde paret att flytta till storstaden Melbourne, för att vara närmare sjukhuset när det lilla barnet skulle komma till världen.

Hela graviditeten fortlöpte lyckligtvis problemfritt - Sheree Psaila födde med kejsarsnitt en liten son vid namn Hayden.

Foto: Privat

Den friska pojken vägde cirka 2,5 kilo och var 47 centimeter lång. 

- Jag älskar att vara mamma, men det kan ibland vara frustrerande eftersom det är en massa saker jag inte kan göra själv, säger Sheree Psaila.

Foto: Privat

Hon kan inte själv byta blöjor på sin son eftersom hon inte kan lyfta benen på honom, och en assistent hjälper därför till hemma hos den australiensiska familjen.

- Folk förväxlar min sjukdom och tror att jag har en intellektuell funktionsnedsättning, men så är inte fallet, meddelar den 22-åriga mamman. 

Trots att Sheree Psaila nu har hittat lyckan i tillvaron som mamma var hennes barndom inte så lätt.

Foto: privat

- Jag blev alltid mobbad. Ingen förstod vad jag hade för förmågor, säger Sheree Psaila, som studerar marknadsföring på Australian Technical and Further Education.