Hungrig haj smög sig in på vilda sjölejon: Plötsligt tog saken en oväntad vändning

Skriven av Ida Hansson

Foto. YouTube
Foto. YouTube
Du gissar inte vad som hände.

En turist på valskådning fick en oförglömlig upplevelse när hon såg en Stellersjölejon riva halsen av en blåhaj utanför Monterey Bay i Kalifornien, USA.

Lori Hespe var på en utflykt i bukten när hon bevittnade det imponerande skådespelet av havsdäggdjuret som bröt genom vattnet med en blåhaj fångad i käkarna.

Sjölejonet använde sin enorma styrka för att slunga hajen över vattnet och bita av halsen. 

"Jag har aldrig sett något liknande i mitt liv. Jag var helt chockad och förbluffad." uttryckte Lori förbluffat.

Attacken varade i ungefär tre minuter innan den brutalt tog slut.

Sjölejon är kända för att vara opportunistiska jägare som går efter enkla måltider som bläckfiskar, sill och till och med små hajar.

En vuxen Stellersjölejonhane kan bli upp mot 3,3 meter lång och väga upp mot 1134 kilo, vilket ger den en betydande fördel över de flesta vuxna blåhajar, som vanligtvis mäter omkring 2,1 meter och väger nästan 206 kilo.

I videon, som delades den 22 oktober, filmades rovdjuret simmande mot en flock små sälar. Sälarna riskerar sina liv varje gång de ger sig ut för att äta i havet, men de har utvecklat beteendemönster för att skydda sig mot en av de största vita hajarna.

Upplevelsen har redan fängslat över 5 miljoner tittare på sociala medier och erbjuder en sällsynt inblick i havets hårda verklighet.