Vännerna utnyttjade 15-åriga Audrie och spred bilderna på nätet

Skriven av Johanna Frid

Foto: Privat
Foto: Privat
En tonårsflicka från Kalifornien utnyttjades och kränktes så djupt att hon till sist tog sitt liv. En ny film sätter fokus på sexuella övergrepp och mobbing.

Audrie Pott var 15 år gammal och elev på Saratoga Hill High School i USA när hon blev offer för sexuella övergrepp på en privatfest med sina skolkamrater. 

Den unga flickan vaknade upp halvnaken med grova meddelanden över hela kroppen, efter att ha fått en blackout av alkohol. Tre klasskamrater hade skrivit "anal" på hennes rygg, de hade ritat på hennes bröst och underliv och hennes ansikte var målat svart. 

Pojkarna tog bilder av henne när hon var medvetslös, och när hon vaknade mindes hon inget från kvällen innan. De efterföljande dagarna spreds de kränkande bilderna över skolan, trots att hon desperat försökte stoppa det. Hon skrev till sina vänner för att få veta vad som hade hänt på festen, i hopp om att återfå minnen från kvällen. 

Hon försökte samla sig och få tillbaka sitt liv, men den massiva mobbningen från alla sidor på sociala medier blev för mycket för henne.

- Hela skolan vet det.. Mitt liv är förstört, skrev Audrie Pott till en vän på Facebook åtta dagar efter festen. Och så begick hon självmord. Audrie Pott hängde sig i sin mammas badrum och avled några dagar senare. 

En ny dokumentär på Netflix med namnet "Audrie & Daisy" berättar om fyra flickor som alla blivit utsatta för sexuella övergrepp vilka följts av kränkningar i sociala medier. 

Audrie Potts mamma Sheila Pott berättar i en intervju om den fruktansvärda upplevelsen att förlora sin dotter. 

- Vi kom hem och hon gick ut i badrummet. Jag gick dit för att se till henne några minuter senare men hon svarade inte. Då bröt jag upp dörren. Jag kunde inte förstå vad som hade hänt. Varför blev allt fel?  

- Det var först på söndagen efter begravningen som vi fick veta att ett övergrepp inträffat, säger Sheila Pott. 

De tre pojkarna erkände först senare att de hade utnyttjat Audrie Pott sexuellt medan hon var medvetslös, men ingen av dem fick konsekvenser som kan mäta sig med Audrie Potts sorgliga öde. På grund av deras ålder, mellan 15 och 17 år, blev deras namn aldrig offentliggjorda. 

"Audrie & Daisy" har premiär på Netflix 23 september. Se trailern nedan.