Ny incident på Gröna Lund: Anställd skadad vid attraktionen Insane

Skriven av Henrik R

Anställd skadad vid attraktionen Insane

En olycka har inträffat på nöjesfältet Gröna Lund, där en anställd skadades vid attraktionen Insane. Attraktionen, som beskrivs som en åktur där man svingas runt i en "gondol" med benen fria, var platsen för denna olyckshändelse.

Enligt Gröna Lund hände olyckan i fredags, men det är först nu, på måndagen, som den uppmärksammas i medierna.

En mamma och hennes två barn blev vittnen till olyckan. Familjen var på plats i nöjesparken för att övervinna rädslan efter den tragiska dödsolyckan i berg- och dalbanan Jetline tidigare i somras.

När de var på väg in till attraktionen Insane skedde olyckan. En medarbetare på plattformen hann inte komma undan när gondolen svingade tillbaka.

Den anställda föll och slog i huvudet i en vägg. Senare konstaterades att personen drabbats av en hjärnskakning och upplevt smärtor i kroppen.

Gröna Lund har bekräftat att olyckan har ägt rum och en anmälan om arbetsplatsolycka har gjorts av nöjesparken. Polisen har startat en förundersökning som ska ta reda på om ett arbetsmiljöbrott har skett.

Enligt Gröna Lund hade personen fått klartecken av körpersonal att beträda området. "Medarbetaren kontrollerade tyvärr inte att sista gondolen kommit in på stationen. När den sista gondolen kom ner slängde sig medarbetaren därför ned på marken", framhåller nöjesparkens tillförordnade informationschef Max Lagerbäck till Expressen.

Sedan Gröna Lund öppnade igen efter dödsolyckan har man tappat drygt hälften av besökarna, jämfört med motsvarande sommarperiod 2022. Man har därför erbjudit ett flertal anställda att ta extra semester.

"Det är för att besöksantalet och trycket är lägre än normalt", sade Max Lagerbäck till Aftonbladet förra veckan. Enligt Gröna Lund har besöksantalet sjunkit från 8 000 personer varje dag förra året till drygt 3 000 per dag den senaste tiden. Personalen har reagerat med blandade känslor på erbjudandet om extra ledighet.