Unga arrangerar stora gatuslagsmål: Nu säger polisen ifrån till föräldrarna

Skriven av Ida Hansson

124 veckor sedan

|

25/01/2022
Inrikes
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Polisen slår larm angående ny farlig trend bland ungdomar och barn. I ett inlägg på Facebook berättar de hur ungdomar arrangerar enorma slagsmål runt om i Strängnäs.

Det har kommit till polisenes kännedom att at många ungdomar, och även barn, bestämmer träffar för “fight club” som filmas och läggs ut på sociala medier.

Det skriver Newsner.

”Och inte minst ett normbrytande och ett oacceptabelt beteende som polis och kommun aldrig kommer tolerera. Det handlar inte om för få poliser, eller för dåligt med resurser inom kommunen. Det handlar om ett normbrytande beteende, inställning och förhållningssätt hos en del barn/ungdomar som alla måste ta sitt ansvar till att förändra!”, skriver polisen i inlägget.

Polisen vänder sig nu direkt till alla vuxna, och speciellt föräldrarna.

”Hjälp till att nattvandra. Kontaktuppgifter finns inom kommun eller nattvandring.nu. Tipsa polisen om du har kännedom att liknande händelser kommer uppstå! Hanterar man inte situationen finns det professionell hjälp att få från olika instanser inom Strängnäs kommun – inte minst socialtjänsten, var inte rädd att be om hjälp! Var tydlig med att oavsett vad som händer ditt barn/tonåring kommer du alltid finnas där”, skriver polisen.

Det skriver även att de fortsatt kommer jobba med ungdomsproblematiken - både kortsiktigt och långsiktigt.

Under kommande helg satsar polisen extra på att försöka minska risken för att dessa “fight clubs” inte ska uppstå. 

Både fritidsledare, ordningsvakter och socialfältare, kommer att delta i det förebyggande arbetet.