9 besvärliga saker som sker under sex (men som ingen pratar om)

Skriven av Filip Grönroos

Sex kan verkligen vara ett pinsamt nöje

Att få röda kinder under sex måste inte alltid vara ett resultat av en vild, ansträngande omgång i sängen.

Sex kan verkligen innebära en del pinsamheter, och du är absolut inte ensam om att känna så.

Här är några situationer i sovrummet som de flesta människor (bortsett från filmstjärnor) säkert känner.

1.    Slak och torr

Stämningen är helt perfekt och du känner dig redo, men inget sker när det är dags att prestera. För män kan det vara brist på erektion medan kvinnor kan uppleva att det är snustorrt där nere trots stor önskan. En krypande panik uppstår över det inte fungerar, vilket gör att kroppen går i baklås och vägrar samarbeta.

2. Ska vi inte bara ta det en annan gång?

I början är det fantastiskt och ni båda två är helt med på noterna, men plötsligt sker något. Er rytm, eller flow, sviker och tankarna börjar vandra. Du orkar inte riktigt längre…

3. Av för f*n!

Benet krampar eller knäna är ömma efter att ha gnidits mot det slitstarka sofföverdraget. Sex kan verkligen vara en fysiskt utmaning och om man inte är helt bekväm med sin partner så vill man helst inte skrika “gå aaaaav, sluta, hoppa av”. Men det händer.

4. Störande ljud

Det uppstår många ljud under ett samlag. Hur pinsamt det än kan vara är det väldigt vanligt. Trots det är det kanske inte så upphetsande och kan dämpa upphetsningen en del.

5. Vätskor

Precis som att det finns många olika ljud inblandade, finns det också många vätskor. Bra sex är smutsigt sex. Men det är också ganska besvärligt när det hamnar på ett konstigt ställe. I bakhuvudet, vid tinningen, i armhålan. Vi vet, och du vet, vad vi talar om.

6. Den stora borttrollningsakten

Preventivmedel är en bitch. En pinsamt stund uppstår redan när du försöker hitta paketet med jordgubbssmak i nattduksbordet och ni börjar fumla med halt gummi. Utöver detta kan kondomer innebära många besvärliga stunder när den spricker, glider av eller framför allt försvinner upp i kvinnan (det händer). P-ringar och spiraler är också kända för att skapa obehagliga situationer.

7. Jag kommer! Inte…

Ni är igång, det går bra, rytmen är klar och tempot ökar något. Höjdpunkten är nära. Men det händer. När ni var så nära “glider” den ut och chansen är förlorad.

8. Inte DET hålet (för guds skull)

Det finns situationer relaterade till sex som är mer smärtsamma än krampande ben. Vi vågar påstå att de flesta kvinnor har upplevt en penis som är lite vilse. Smärtan när den oavsiktligt åker in i fel hål är fruktansvärd. Sluta, män!

9. “Jag kravlar hit, så kan du ha ditt ben där”

Det är bara i Hollywood och i porrfilm som det är enkelt och smidigt att byta ställning. I verkligheten är det sällan en sexig syn - armarna och benen i vädret, hennes knä i hans ansikte, bröst och kulor överallt. Det kan vara ganska svårt.

Obekvämt sex ska inte slätas över - det ska skrattas bort. Ingen är skonad från pinsamma ögonblick, så ta det inte på största allvar - vi gör det trots allt för att det är kul.