Därför ska du alltid stanna i sängen efter sex

Johanna Frid

400 veckor sedan

|

15/10/2016
Livsstil
Ligg kvar efter ligget.
Ligg kvar efter ligget.
Det är individuellt om man föredrar att ligga kvar i sängen och kela efter sex, eller om man hellre vill gå upp och gå vidare med dagen. Många föredrar också att bara vända sig om och somna.

Alla har olika behov och rutiner efter sex. Vissa vill bara köra in och ut och sen mysa med John Blund, medan andra vill uppnå symbios med partnern och smeka och viska natten långt. 

Enligt Expressen finns det tunga skäl att göra det sistnämnda: dvs gos och ömma ord. 

Det finns nämligen både fysiska och psykiska fördelar med att ligga sked och mysa efter en het omgång i dubbelsängen, menar forskare från University of Toronto i Kanada. 

1. Det är bra för ditt sexliv
En undersökning visar att par som kramas och myser efter sex är mer nöjda med sexlivet än dem som vänder sig om och somnar. Den kärleksfulla närkontakten bidrar helt enkelt med att skapa ett starkare band er emellan efter klimax, och ju tryggare ni känner er med varandra, och ju mer förälskade ni är, desto bättre känns ert sex. 

2. Sänker risken för hjärt- och kärlsjukdomar
Mys och kramar efter sex dämpar stress, ångest och hjärtklappning, vilka samtliga är med och bidrar till hjärt- och kärlsjukdomar. Det är helt enkelt lugnande för kroppen och själen att bli gosad med. Experter jämför mset med att springa ett halvmarathon vad det gäller hälsa och välmående. DET är en bra anledning till att hålla om varandra lite mer! 

3. Det stärker ert förhållande 
Sex och intimitet bidrar till att öka lyckokänslan i hjärnan. Att bli smekt och bortskämd i sängen och att känna sig älskad och trygg är helt enkelt saker som gör oss gladare i allmänhet och gladare för varandra. Relationen blir närmare. Sätt igång!