Drick detta varje kväll och du kommer att somna som en bebis

Johanna Ekman

12 veckor sedan

|

22/04/2024
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Många av oss kämpar dagligen för att få en god natts sömn, ofta genom att experimentera med avancerade metoder och kostsamma kosttillskott.

Det visar sig dock att lösningen kan vara närmare än vi först trott. En enkel dryck, tillverkad av ingredienser du sannolikt redan har i ditt kök, kan hjälpa dig att somna rekordfort.

Detta framgår av en artikel från mediet Pysznosci.

En traditionell dryck som har använts i århundraden återupptäcks nu tack vare dess egenskaper som främjar både sömn och hälsa.

Denna dryck är rik på näringsämnen såsom vitamin B och C, kalcium, magnesium, fosfor, järn, natrium och kalium. Den tillför även melatonin till din kropp, vilket är känt för att förbättra sömnkvaliteten.

Dessa näringsämnen är avgörande för kroppens funktioner och spelar en viktig roll i allt från benstyrka till energinivåer.

Det kan verka otroligt, men denna "magiska dryck" består helt enkelt av ett glas varmt vatten med honung. Du behöver bara lösa upp en tesked honung i varmt vatten för att din dryck ska vara klar.

För att bevara honungens näringsrika egenskaper bör vattnets temperatur inte överstiga 40 grader.

Drycken kan anpassas efter individuella smakpreferenser genom att tillsätta färskpressad citronjuice eller färska örter som mynta eller citronmeliss.

Även om det rekommenderas att dricka ett glas före sänggåendet för dess lugnande effekt, kan drycken även njutas under dagen.