Enkelt knep: Torka kläderna på rekordtid med bortglömt program på tvättmaskinen

Skriven av Henrik R

Foto: Privat
Foto: Privat
Om du gör detta behöver inte kläderna hänga på torkställningen i dagar!

Internet svämmar över av tips, och år 2023 handlar en stor del av dem om hur man kan spara pengar i vardagen.

Särskilt tvätt och torkning är bland de mest populära ämnena, men låt oss säga det direkt: Många av dessa knep är antingen inte särskilt användbara, ganska svåra att utföra, eller i värsta fall kan de faktiskt göra livet dyrare för dig.

I Storbritannien, där inflationen är ännu högre än i Danmark, köper invånarna torkställningar i stora mängder för att spara energi på torktumlaren. Men som de flesta förmodligen vet av bitter erfarenhet, kan det vara en långdragen process att ha kläderna hängande på ett torkställ tills de är helt torra - särskilt om man inte har mycket utrymme och bor i till exempel en lägenhet.

Städprofilen Mrs. Hinch har hisnande 4,6 miljoner följare på sin Instagram-profil, och faktum är att många av hennes användare är så hängivna att de har startat egna grupper på sociala medier där de delar sina egna tips och tricks när det dyker upp ett problem Hinch inte just har kommit med ett tips till.

I en av dessa grupper på Facebook har en kvinna köpt ett torkställ (antagligen för första gången i sitt liv) och frågar vad "knepet" är för att använda dem korrekt.

Flera användare ansluter sig till frågan, eftersom de enligt egen utsago har provat alla tips och tricks de har kunnat hitta, men ändå inte har lyckats få torktiden på ställningen märkbart ned.

Medlemmarna i Facebook-gruppen var inte sena med att dela sina erfarenheter, och det blev snabbt konsensus om att det bästa sättet att få kläderna att torka snabbare faktiskt börjar i tvättmaskinen.

Som en användare skriver: "Extra centrifugering är allt, det är otroligt hur mycket vatten som kommer ut, verkligen märkbart med saker som jeans och hoodies."

En annan användare skriver att hon också använder extra centrifugering, men att det är viktigt att inte överfylla tvättmaskinen när man använder det avslutande programmet.

Till sist rekommenderar en annan användare att utnyttja höstens vind som en gratis energikälla. När det inte är frost i luften än kan en dag utomhus i vinden, enligt henne, göra underverk för torktiden.