Flygvärdinna avslöjar 'resemyt': Ignorera denna vanliga missuppfattning

Johanna Ekman

3 veckor sedan

|

22/06/2024
Livsstil
Foto: TikTo
Foto: TikTo
En flygvärdinna har avslöjat att det finns en utbredd resemyt som folk bör ignorera, och hon får ofta frågor om den.

Brodie Capron, som arbetar som flygvärdinna för Virgin Atlantic, har delat en video på det sociala mediet TikTok där hon svarar på några av de vanligaste frågorna om resor.

I videon tog hon först upp den mycket omtalade frågan om säkerheten kring att dricka vatten på flygplan, där många varnar för att dricka något som inte kommer från en förseglad flaska. Brodie förklarade enkelt att det är helt säkert att dricka – åtminstone på hennes flygningar.

"Det är rent och filtrerat," sa hon enligt The Sun, varför myten om att man inte kan dricka vattnet inte stämmer.

En annan återkommande frågl hon tog upp var varför fönsterluckorna alltid måste vara uppe under start och landning.

Dessa är de farligaste delarna av en flygning, och att ha luckorna uppe gör att våra ögon vänjer sig vid det yttre ljuset i händelse av en nödsituation.

Om en passagerare har en bra syn som och har vant sig vid det yttre ljuset (eller mörkret) kommer de att kunna reagera snabbare på potentiellt farliga situationer. Detta är också anledningen till att kabinbelysningen dämpas vid dessa tillfällen. Brodie avslöjade även en annan, mindre känd orsak.

"Det är så att alla kan se motorerna och varna besättningen om något är fel," förklarade hon.

Ytterligare en fråga folk ställde var varför de ska sätta på sig sin egen syrgasmask innan de hjälper andra. Föräldrar kanske vill se till att deras barn får masker på sig först, men Brodie varnade för detta.

Det kan potentiellt få ödesdigra konsekvenser och hindra dig från att hjälpa andra som behöver det.

"Du ska sätta på dig din mask innan du hjälper andra, eftersom du inte kommer att vara till någon nytta om du inte själv får syre," sa hon.

En annan person frågade om flygplansdörrarna kan öppnas under en flygning. Här svarade hon att det tekniskt sett är möjligt, men det skulle kräva 'övermänsklig styrka' att göra det.

"Dörrarna kan inte öppnas mitt i flygningen, om du inte har övermänsklig styrka," var Brodies svar.

Foto: Instagram

En annan frågade varför handbagaget har en specifik viktgräns. De överliggande förvaringsskåpen, där väskor och koffertar förvaras, har en specifik viktgräns för att förhindra att kabinen brister. Utbudet av plats i kabinen är också begränsat, vilket är anledningen till att flygbolagen har storlekskrav för handbagage.

Slutligen frågade en användare om folk blir snabbare berusade på flyg. Många tenderar att njuta av en drink eller två under en flygning, särskilt om det är en lång sådan.

Men resenärer upplever ofta att deras alkoholtolerans minskar när de är i luften. Och enligt Brodie är det faktiskt inte något som folk bara inbillar sig.

"Ja, du blir snabbare berusad på ett flyg. Detta beror på att den låga syrehalten i luften förstärker alkoholens effekter," sade Brodie.

Många fans tackade henne i kommentarsfältet under videon för att hon tog sig tid att besvara de många frågorna.

"Det här är faktiskt så intressant," skrev en användare.

"Hon har definitivt rätt när det gäller alkohol. Jag dricker ett glas vin och kan inte gå av flygplanet," skrev en annan.

"Jag visste inte det med fönsterluckorna. Tack för att du delar det," skrev en tredje.

"Det förvånar mig att vissa människor tror att när du går på toaletten så faller det bara ut i himlen," kommenterade en fjärde.