Förvandla din tvättmaskin till en torktumlare med tricket som få känner till

12/02/2024 14:02

Ida Hansson

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det är enkelt och väldigt, väldigt smart.

Mest läst idag

Har du någonsin känt frustration över att vänta på att dina kläder ska torka, särskilt under kallare månader?

Det visar sig att det finns en enkel men genialisk metod för att påskynda torkprocessen, med bara din tvättmaskin och ett föremål du redan har hemma.

Så här kan du förvandla din tvättmaskin till en effektiv torktumlare med detta nästan okända knep.

Steg-för-steg guide för snabbare torkning
  1. Slutför din tvättcykel: Börja med att köra din tvätt genom dess vanliga tvättcykel i tvättmaskinen. Välj lämpliga inställningar för din tvätt för att säkerställa att dina kläder blir ordentligt rena.

  2. Hitta en torr handduk: När tvättcykeln är klar, ta en ren, torr handduk. Denna handduk kommer att vara nyckeln till att påskynda torkprocessen.

  3. Lägg till handduken i: Placera den torra handduken i tvättmaskinen tillsammans med din blöta tvätt. Se till att handduken är utbredd och inte ihopknölade för att maximera kontaktytan med kläderna.

  4. Ställ in på centrifugering: Justera inställningarna på din tvättmaskin till den högsta centrifugeringscykeln som finns tillgänglig. Den höghastighetscentrifugeringen kommer att arbeta tillsammans med handduken för att effektivt dra ut fukt från dina kläder.

  5. Starta centrifugeringscykeln: Aktivera centrifugeringscykeln och låt maskinen göra sitt arbete. Den torra handduken kommer att absorbera en betydande mängd fukt från kläderna, vilket minskar deras övergripande fuktighet.

  6. Ta ut och torka: När cykeln är klar, ta ut kläderna och handduken från tvättmaskinen. Du kommer att märka att kläderna är betydligt mindre fuktiga och kan till och med vara nästan torra, beroende på tygtyp.

Varför detta knep fungerar
  • Fuktabsorption: Den torra handduken fungerar som en magnet för fukt, och drar bort fukten från kläderna och minskar den övergripande luftfuktigheten inuti trumman.

  • Ökad effektivitet: Genom att absorbera mycket av fukten minskar handduken mängden vatten som behöver avdunsta, vilket låter kläderna torka snabbare.

  • Energibesparing: Denna metod kan spara energi genom att minska behovet av att använda en elektrisk torktumlare under långa perioder eller behovet av att lufttorka kläder under utdragna perioder.