Med det här knepet kan du få de gamla gula kuddarna att se nya ut igen: Endast 1 ingrediens krävs

Henrik R

39 veckor sedan

|

14/10/2023
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kuddar ändrar färg över tid, från den helt vita färgen till gul. Detta beror på många olika faktorer, där de vanligaste är dammkvalster och svett. Det hjälper inte att byta örngott, så här kommer ett tips som hjälper.

Våra kuddar är mycket utsatta för svett och dammkvalster när vi sover. Men bara att slänga dem i tvättmaskinen utan att göra något annat tar inte bort den gula färgen, men vad gör man? Så hur rengör man dem?

Det finns några få knep som är perfekta för att få bort det gula från kuddarna och få dem att se nya ut igen.

Vatten och citron

Det första knepet du kan använda är med en ingrediens vi alla har hemma: citroner. Koka helt enkelt upp 2,5 liter vatten och tillsätt ca 6 glas citronsaft. Ta sedan en kudde och blötlägg den i denna blandning av vatten och citron i ca 2 timmar.

Efter 2 timmar, tvätta kudden med tvål och vatten för att ta bort fläckar, skölj och torka. Om du vill kan du tillsätta mer vatten så att kudden är helt nedsänkt i vatten-citronblandningen.

Bikarbonat och ättika

Ett annat knep är att använda två andra ingredienser: bikarbonat och ättika. Båda har en antibakteriell effekt och är duktiga på att ta bort smuts, fläckar och svett.

Häll varmt vatten i skålen. Doppa kudden och häll i en halv kopp ättika och häll i en halv kopp bikarbonat, blanda väl. Låt dra i 1 timme.

Tvätta sedan kudden i tvättmaskinen, välj helt enkelt vanlig tvättcykel och torka kudden – gärna utomhus när du är klar.

Citron och väteperoxid

Citron är den obestridde kungen av hushållsknep. I detta nästa knep kan du använda det med väteperoxid. Häll helt enkelt varmt vatten i en skål och tillsätt en halv kopp citronsaft och en kopp väteperoxid.

Doppa kudden i skålen och låt den stå i 1 timme. Sedan är det bara att tvätta kudden i tvättmaskinen för att skölja den. Låt torka i solen.

Och voilà, kuddarna är som nya igen!

Nedan kan du se en YouTube-video av de smarta knepen.