Du behöver inte ens hacka tomater eller något annat för att laga denna läckra sås.
Just nu läser andra
Pasta är en av de mest mångsidiga ingredienserna som passar lika bra i en rik och lyxig rätt som i en snabb vardagsmiddag när tiden är knapp.
Det rapporterar Daily Record.
När man funderar över vilken sås man ska kombinera pastan med finns det nästan oändliga alternativ – butikshyllorna svämmar över av olika smaker och varumärken.
Men färdiga såser kan vara både dyra och fyllda med ohälsosamma tillsatser. Därför kan det vara bättre att göra en egen från grunden. Och vad som beskrivs som ”världens bästa” tomatsås är faktiskt otroligt enkel att tillaga – den kräver bara tre billiga ingredienser.
Läs också
Tomater, smör och lök
Det här idiotsäkra receptet skapades av stjärnkocken Marcella Hazan, som föddes i Italien och senare öppnade en kockskola i New York.
Hon avled 2013, men redan på 1990-talet publicerade hon kokboken Essentials of Classic Italian Cooking, där det älskade såsreceptet ingår. Allt du behöver är konserverade tomater, smör och en gul lök.
Du slipper till och med hacka något, vilket gör detta till en perfekt rätt för en enkel vardagsmiddag – som hela familjen med stor sannolikhet kommer att uppskatta.
Så här gör du: Lägg en halv skalad lök i en kastrull tillsammans med smör och konserverade tomater. Låt såsen sjuda i 45 minuter – resultatet blir en smakrik och krämig tomatsås.
Kanske världens bästa tomatsås?
Matsajten Delish har beskrivit såsen som “världens bästa”.
Marcellas make Victor berättade i en intervju med Epicurious om hennes geniala inställning till matlagning:
– Marcella var ett geni när det kom till smak. Hon förstod direkt hur olika smaker påverkade en rätt. Hon tänkte: ”Varför hacka en lök? Varför sautera? Jag lägger lök, tomat och smör i en kastrull och glömmer bort det.”
Visst är smak något högst personligt, och att kalla en sås för ”den bästa i världen” är en djärv utsaga. Men det råder ingen tvekan om att italienarna älskar enkelhet i matlagning – där kvaliteten på råvarorna spelar huvudrollen. Särskilt när det handlar om tomater.