Andreas halkade i Baileys: Kan få 54 miljoner i ersättning

Johanna Ekman

6 dagar sedan

|

10/07/2024
Nyheter
Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons
Andreas Wuchner, som halkade i en pöl av Baileys på Heathrow flygplats, kan få upp till 54 miljoner kronor i ersättning.

Andreas Wuchner, som var 35 år gammal vid händelsen, kan komma att erhålla upp till 54 miljoner kronor efter en olycka på Heathrow flygplats i november 2017.

Wuchner drabbades av en hjärnskada när han halkade i en pöl av Baileys medan han skyndade sig till sin flygning till Zürich, enligt brittiska The Guardian.

Domare Saunders vid Central London County Court har slagit fast att flygbolaget British Airways (BA) är ansvarig för olyckan och att Andreas Wuchner kan komma att få 80% av de yrkade 5 miljoner pund.

Olyckan inträffade efter att Wuchner och hans affärspartner, försenade på grund av trafik och ett missat tidigare flyg, hade passerat säkerhetskontrollen och var bland de sista att gå genom ombordstigningsgrinden för deras ombokade flyg.

Strax innan ombordstigningen köpte Wuchner fyra kaffe från Starbucks för att få njuta av högre kvalitet än det vanliga flygplatskaffet, även om tiden för flygets avgång närmade sig.

"Med fyra kaffen i handen försökte jag gå så snabbt som möjligt utan att springa. Jag gick med raska steg, alltid medveten om att säkra kaffekopparna," förklarade Wuchner. Men när han skyndade sig mot gaten, halkade han på en pöl av Baileys, flög två meter upp i luften, tappade kaffet och slog huvudet i golvet.

Han har sedan dess lidit av återkommande huvudvärk som kan vara i upp till två veckor.

British Airways advokat, Tom Bird, menade att det var Wuchners brådska till gaten med fyra koppar kaffe som orsakade incidenten och argumenterade för att flygbolaget borde frikännas från allt ansvar.

Domare Saunders ansåg dock att Wuchners sena kaffeköp bidrog till olyckan genom att öka trycket på honom att hinna med flyget.