Spara plats med en tvättpelare

Skriven av Valdemar Lind

Foto: Annoncør
Foto: Annoncør
Om det är så att du har ont om plats i din tvättstuga eller badrum, men ändå vill ha både tvättmaskin och torktumlare, så är det smart att satsa på det som kallas för tvättpelare. En tvättpelare innebär helt enkelt att du har en torktumlare ovanpå tvättmaskinen. Tänk på att det alltid är torktumlaren som ska stå ovanpå tvättmaskinen, aldrig tvärtom. Tvättmaskiner är för tunga nämligen för att stå på en torktumlare. Skulle det vara så att du redan har en tvättmaskin hemma och vill köpa en torktumlare för att skapa en tvättpelare, så se till att den torktumlare du köper passar med din tvättmaskin när det gäller bredd och djup. Så se till att mäta! Att installera en tvättpelare Om det är en nybyggd lägenhet du bor i, så finns det oftast ett utrymme som har anpassats för tvättpelare. Men föredrar du att ha en inbyggd tvättpelare, så kan du skaffa det med. Det du kan göra då är att använda däcksidorna bredvid tvättmaskin och torktumlare, med ett skåp ovanför. Det går även att gömma hela tvättpelaren i ett högt skåp genom att köpa garderobsdörrar, som då tillverkas efter dina mått. Skåpet får inte vara för trångt och tätt. Bra saker att tänka på Om du ska satsa på en inbyggd tvättpelare, se till att du väljer ut en plats i badrummet som inte är för nära duschen. Du vill inte få vatten på skåpet. Tänk även på att du behöver ha elektricitet till dina maskiner. Om det inte finns, så kontakta en elektriker för att se om det går att installera där du vill ha din tvättmaskin. Om du har ett mycket litet badrum, så kan det vara bra att bygga skåpet hela vägen upp till taket. Det blir snyggast så samt att det gör även att du kan använda utrymmet fullt ut.

Om det är så att du har ont om plats i din tvättstuga eller badrum, men ändå vill ha både tvättmaskin och torktumlare, så är det smart att satsa på det som kallas för tvättpelare. En tvättpelare innebär helt enkelt att du har en torktumlare ovanpå tvättmaskinen. Tänk på att det alltid är torktumlaren som ska stå ovanpå tvättmaskinen, aldrig tvärtom. Tvättmaskiner är för tunga nämligen för att stå på en torktumlare.

Skulle det vara så att du redan har en tvättmaskin hemma och vill köpa en torktumlare för att skapa en tvättpelare, så se till att den torktumlare du köper passar med din tvättmaskin när det gäller bredd och djup. Så se till att mäta!

Att installera en tvättpelare

Om det är en nybyggd lägenhet du bor i, så finns det oftast ett utrymme som har anpassats för tvättpelare. Men föredrar du att ha en inbyggd tvättpelare, så kan du skaffa det med. Det du kan göra då är att använda däcksidorna bredvid tvättmaskin och torktumlare, med ett skåp ovanför.

Det går även att gömma hela tvättpelaren i ett högt skåp genom att köpa garderobsdörrar, som då tillverkas efter dina mått. Skåpet får inte vara för trångt och tätt.

Bra saker att tänka på

Om du ska satsa på en inbyggd tvättpelare, se till att du väljer ut en plats i badrummet som inte är för nära duschen. Du vill inte få vatten på skåpet. Tänk även på att du behöver ha elektricitet till dina maskiner. Om det inte finns, så kontakta en elektriker för att se om det går att installera där du vill ha din tvättmaskin.

Om du har ett mycket litet badrum, så kan det vara bra att bygga skåpet hela vägen upp till taket. Det blir snyggast så samt att det gör även att du kan använda utrymmet fullt ut.