Apple planerar en genomgripande förnyelse av Siri för att matcha konkurrenterna

Skriven av Johanna Ekman

1 vecka sedan

|

15/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Alla känner till Siri, men hon står inför förändringar eftersom konkurrenterna har gått om Apple.

Apple förbereder sig för en omfattande översyn av sin virtuella assistent Siri, i takt med att företaget möter ökande utmaningar från avancerad AI-teknologi utvecklad av konkurrenter som OpenAI:s ChatGPT.

Sedan lanseringen 2011 har Siri varit en pionjär inom området för virtuella assistenter, men hon har haft svårt att hålla jämna steg med de snabba framstegen inom konversations-AI som kan hantera komplexa dialoger och uppgifter mer effektivt.

En källa nära Apple uttalade: "Siri har varit begränsad till att hantera enkla förfrågningar och kämpar ofta med att förstå användarnas avsikter." Dessa begränsningar har tvingat Apple att omvärdera sin strategi efter att ha experimenterat med framväxande AI-teknologier såsom ChatGPT.

"Siri framstod som föråldrad jämfört med de nya AI-teknologierna, som kan skriva poesi, generera kod och hantera djupgående konversationer."

Denna insikt har utlöst den mest betydande omstruktureringen av Siri och möjligtvis Apples hela mjukvarudivision på över ett decennium.

Fokus på generativ AI

Den kommande uppdateringen förväntas förvandla Siri från en reaktiv assistent som hanterar enskilda förfrågningar till en som kan engagera sig i samtal och integrera mer avancerade AI-funktioner.

"Den nya versionen av Siri kommer att revolutionera hur vi interagerar med våra enheter, med kapaciteter som sträcker sig över produktivitet och personlig assistans," tillade Apple-källan.

Apple förväntas avslöja fler detaljer om den uppgraderade Sirin och andra AI-initiativ vid deras Worldwide Developers Conference den 10 juni.