Uppmaning till trädgårdsägare: Dessa 7 vanliga växter kan vara giftiga för ditt husdjur

Ida Hansson

2 veckor sedan

|

06/06/2024
Trädgård
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dessa växter kan utgöra en fara för ditt husdjur.

Äger du både en trädgård och ett husdjur? Då kan det vara dags att titta närmare på de växter du har i din trädgård.

Det rapporterar Mirror.

Visste du att vissa av dina växter kan vara skadliga för dina husdjur? Här är en lista över sju vanliga trädgårdsväxter som kan göra mer skada än nytta för dina fyrbenta familjemedlemmar.

Rabarberblad

Rabarberblad är giftiga inte bara för människor, utan också för hundar. Även om många älskar rabarberpaj, se till att din hund inte kommer åt de farliga bladen.

Fingerborgsblomma

Fingerborgsblomma innehåller hjärtaktiva ämnen som kan påverka din hunds hjärta. Förgiftningar är sällsynta, men det är värt att vara uppmärksam.

Skarntyde

Denna växt kan vara giftig för både hundar och människor. Bara att röra vid saften kan orsaka obehagliga utslag och blåsor. Inte precis den typen av kontakt vi önskar i trädgården.

Jättebjörnloka

Denna växt är allt annat än oskyldig. Om din hund (eller du själv) rör vid den, kan den orsaka fula blåsor och brännskador.

Italiensk arum

Italiensk arum är en växt som kan irritera din hunds hud och är därmed inte din hunds bästa vän.

Påsklilja

Förvånande nog kan denna vackra vårblomma få din hund att kräkas eller till och med få kramper. Så det är bäst att hålla dem borta från de fina blommorna.

Liljekonvalj

Även om denna växt doftar underbart, är den giftig och kan göra din hund yr, orsaka kräkningar och ge obehagliga utslag.