Ambulans träffad av sten från gångbro: Polisen jagar gärningsmän

Skriven av Johanna Frid

403 veckor sedan

|

06/09/2016
Foto: Polfoto/Martin Lehman
Foto: Polfoto/Martin Lehman
Ambulansen kom körande i full utryckning med en patient med hjärtstopp då den träffades av stenarna.

En familj märktes för livet när en tysk mamma avled, hennes barn skadades och fadern skadades allvarligt i augusti, när okända gärningsmän slängde ner stenar och stenplattor från en motorvägsbro på Fyn i Danmark.

 Den vansinniga ”trenden” att kasta sten och stenplattor efter intet anande bilister har spritt sig till andra ställen i landet, där liknande händelser har inträffat.

Inlärningskurvan är därför rätt platt för den grupp av tre till fem potentiella gärningsmän som på måndagskvällen begick samma brott, denna gång på Jylland.

- I går kväll, 5 september 2016 omkring 20.30, kastades en eller flera stenar mot en ambulans från en gångbro i Aalborg. Ambulansen var i utryckning och körde en patient med hjärtstopp. En bil med en 69-årig kvinnlig förare träffades också, dock utan att bilen kom till skada, meddelar ordningsmakten i ett pressmeddelande.

Polisen på Nordjylland efterlyser nu den grupp av unga som befann sig på platsen.

- Vi vill naturligtvis gärna prata med dem så att vi kan få en bild av deras roll, säger vice polischef Poul Severinsen som också uppmanar andra vittnen att kontakta polisen.

 - Vi ber om offentlighetens hjälp för att vi vill få tag på gärningsmännen och få slut på den här typen av stenkast. Det är mycket farligt, understryker han.

Ambulansen som träffades fick en mindre buckla i taket längst bak på fordonet, men det hela hade kunnat sluta mycket värre.