Ettårig flicka dog i tandläkarstolen när hon skulle laga sex hål: Mamman fick en chock när hon såg obduktionsrapporten

Skriven av Johanna Frid

405 veckor sedan

|

02/09/2016
Utrikes
14 månader gamla Daisy var en glad och livlig flicka. Tandläkaren Michael Melanso ansåg att den lilla flickans tänder krävde ett stort ingrepp, och det kostade henne livet. Doto: Privat/Austin Children's Dentistry.
14 månader gamla Daisy var en glad och livlig flicka. Tandläkaren Michael Melanso ansåg att den lilla flickans tänder krävde ett stort ingrepp, och det kostade henne livet. Doto: Privat/Austin Children's Dentistry.
Mamman hade aldrig kunnat föreställa sig att tandläkarbesöket skulle kosta hennes 14 månader gamla dotter livet.

Amerikanska Betty Squier har gått igenom en mardröm sedan hennes lilla flicka Daisy tidigare år avled under tragiska omständigheter hos en lokal tandläkare. Mardrömmen har nu tagit en ännu obehagligare vändning, efter att Daisys obduktionsrapport nyligen avslutats. Detta skriver brittiska Daily Mail.

I mars i år undersökte tandläkaren Michael Melanso den 14 månader gamla Daisy och bedömde att hon skulle laga sex hål på kliniken i Austin, USA. Några dagar senare hoppade den lilla flickan upp i tandläkarstolen och blev bedövad för att få fyra kronor och två fyllningar. Under ingreppet slutade Daisy andas och fick hjärtstopp och avled. 

Till den drabbade mammans stora chock och sorg var det enligt obduktionsrapporten inget fel på flickans tänder, och därmed inget behov av tandläkarvård. 

- Daisy var en glad liten bebis som var full av liv. Hon hade precis firat påsk med sin familj när hon skulle till tandläkaren, berättar Daisys monster Jessica Castaneda i samband med dödsfallet. 

Artikeln fortsätter under bilden.

Daisy blev bara 14 månader. Foto: Privat.

Obduktionsrapporten visar att det var bedövningen som tog Daisys liv. Tandläkarkliniken har förklarat att det är allmän praxis när små barn ska göra större ingrepp. 

Tandläkarens advokat argumenterar för att Michael Melanso aldrig försökte skada flickan och att han handlade i god tro. 

Också tandläkarklinikens advokat menar att Michael Melanso handlade enligt regelboken, men är inte överraskad över att rättsmedicinarna inte kunde hitta något fel på Daisys tänder. Detta då Michael Melanso hade lagat tänderna innan hon avled. Tandläkaren hävdar att detta går att bevisa. 

Daisys familjs advokat frågar hur det kom sig att tandläkaren ville sätta fyra kronor på mjölktänder som ändå skulle ramla av. 

Michael Melanso har varit avstängd från sitt arbete som tandläkare sedan obduktionsrapporten offentliggjordes.