Förbipasserande i chock: Kock grillade hund mitt på gatan

Skriven av Johanna Frid

403 veckor sedan

|

03/09/2016
Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com
En doft av mat spred sig i luften och en kock i förkläde ropade att det var smakprover på hundkött.

Varje dag på Trafalgar Square kan man se hundratals turister som låter sig fotograferas på det kända torget i centrala London, medan den lokala befolkningen går vidare med snabba steg. 

Nyligen hände dock något som fick köpän och besökare från utlandet att stanna upp i virrvarret.

En doft av mat spred sig genom den engelska sensommarluften, och en kock i förkläde höjde rösten för att meddela att det fanns gratis smakprover på hundkött.

Kocken stod vid en stor grill med något som liknande en genomstekt labrador. 

De ovanliga munsbitarna var något som fick folk att glömma både selfies och affärsavtal - men det var inte en äkta hund på grillen. 

Däremot var det en aktion av djurrättsorganisationen PETA.

Hundens kropp var varken gjord av gris eller kalv, utan av seitan, som är ett alternativ till kött tillverkat av veteprotein. Proteinkällan är populär hos veganer och vegetarianer. Det skriver brittiska Metro

PETAs budskap var att man kan ha grillfest utan kött - och såklart en liten fråga om vad som egentligen är skillnaden på hund och gris.

- När det gäller förmågan att känna smärta och rädsla så skiljer sig inte en hund från en ko eller kyckling, säger Elisa Allen från djurrättsorganisationen. 

Hon fortsätter:

- PETA uppmanar folk som tycker att det är osmakligt att äta hund att hålla alla djur borta från tallriken, säger Elisa Allen.