5 nyheter för din plånbok 2018

PA

342 veckor sedan

|

03/01/2018
Vi lämnar nu året med den överspelade låten Despacito, fidget spinners, och irriterande bitcoin-nördar som tjatar om hur mycket pengar de tjänat. Efter jul och nyår kan det skramla tomt i plånboken och därför har vi nu frågat experterna om de främsta nyheterna inför 2018 för att trygga upp ditt ekonomiska självförtroende. Vi listar det viktigaste du behöver veta för att du ska få en tjockare plånbok för året.   Topp fem tips gällande din privatekonomi 2018   Barnbidraget och även studiebidraget höjs med 200kr per varje barn från och med den första mars Skatten höjs på sparande för investeringssparkontot till 0,45%. Räkna ut din skatt på ISK för 2018 och se ifall det lönar sig för dig att fortsätta använda denna sparform Skärpta amorteringskrav. Nya bolånetagare kan behöva amortera upp till tre procent per år Bonus tillbaka på skatten om du köper en elbil, du kan bli belönad med upp till 60 000kr efter att du ägt din nyinskaffade bil i 6 månader Sänkt skatt för pensionärer med inkomst upp till 17000kr i månaden   Det som gläder oss är att majoriteten i Sverige kommer att få det bättre. Studenter, barnföräldrar till pensionärer får det bättre ekonomiskt tack vare de nya lagar och regler som kommit. Om du dock ska köpa ny bostad bör du ansöka om bolån innan mars nästa år ifall du ligger i riskzonen för att bli påverkad utav de nya amorteringskraven.   Planerar du att låna pengar för större köp under året? Ska du renovera altanen, badrummet, eller köpa ny bil under 2018 så kanske du har funderat på att låna pengar. På Financer.com kan du jämföra olika lån för att hitta den absolut lägsta räntan.   Tänk på detta om du har ett privat sparande Dina värdepapper måste ha en avkastning över 1,49% på ditt investeringssparkonto för att det ska löna sig. Värt att tänka på ifall du har lågriskfonder, exempelvis korta räntefonder. Dessa bör istället ligga på en värdepappersdepå för 2018. 

Vi lämnar nu året med den överspelade låten Despacito, fidget spinners, och irriterande bitcoin-nördar som tjatar om hur mycket pengar de tjänat.


Efter jul och nyår kan det skramla tomt i plånboken och därför har vi nu frågat experterna om de främsta nyheterna inför 2018 för att trygga upp ditt ekonomiska självförtroende.
Vi listar det viktigaste du behöver veta för att du ska få en tjockare plånbok för året.

 

Topp fem tips gällande din privatekonomi 2018

 

  • Barnbidraget och även studiebidraget höjs med 200kr per varje barn från och med den första mars
  • Skatten höjs på sparande för investeringssparkontot till 0,45%. Räkna ut din skatt på ISK för 2018 och se ifall det lönar sig för dig att fortsätta använda denna sparform
  • Skärpta amorteringskrav. Nya bolånetagare kan behöva amortera upp till tre procent per år
  • Bonus tillbaka på skatten om du köper en elbil, du kan bli belönad med upp till 60 000kr efter att du ägt din nyinskaffade bil i 6 månader
  • Sänkt skatt för pensionärer med inkomst upp till 17000kr i månaden

 

Det som gläder oss är att majoriteten i Sverige kommer att få det bättre.

Studenter, barnföräldrar till pensionärer får det bättre ekonomiskt tack vare de nya lagar och regler som kommit.

Om du dock ska köpa ny bostad bör du ansöka om bolån innan mars nästa år ifall du ligger i riskzonen för att bli påverkad utav de nya amorteringskraven.

 

Planerar du att låna pengar för större köp under året?

Ska du renovera altanen, badrummet, eller köpa ny bil under 2018 så kanske du har funderat på att låna pengar. På Financer.com kan du jämföra olika lån för att hitta den absolut lägsta räntan.

 

Tänk på detta om du har ett privat sparande

Dina värdepapper måste ha en avkastning över 1,49% på ditt investeringssparkonto för att det ska löna sig. Värt att tänka på ifall du har lågriskfonder, exempelvis korta räntefonder. Dessa bör istället ligga på en värdepappersdepå för 2018.