Klimataktivister säger: Att ha sex med den kan rädda jorden

Ida Hansson

126 veckor sedan

|

17/01/2022
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
När det gäller att rädda jorden från mänsklig förorening finns det många bud som räknar allt från att minimera utsläppen av växthusgaser till att leva vegan

Listan på förslag till lösningar på klimatkrisen är lång, men inom de senaste åren har ett nytt förslag fått allt mer stöd och det måste sägas att det är lite kontroversiellt.

En ny form av klimataktivist har sett dagens ljus och den kanadensiska media Vice kunde 2016 rapportera att 'ekosexualitet' höll på att vinna mark. 

Att vara ekosexuell kan variera mycket i grader och räknas allt från människor som bara badar nakna eller går en promenad genom skogen utan kläder på till människor som bokstavligen har sex med jorden.

Författarna bakom manifestet av de ekosexuella, Annie Sprinkle och Elizabeth Stephens, uppskattade 2016 att det fanns runt 100 000 ekosexuella i världen och att den siffran ökade kraftigt. Det skriver Unilad.

Enligt Vice har Jennifer Reed, som har en doktorsexamen i sociologi vid University of Nevada och skriver en avhandling om ekosexualitet, gett Sprinkle och Stephens rätt och konstaterat att antalet ekosexuella är och har ökat kraftigt från 2014 till 2016. .

Samtidigt visar data om sökningar på Google att ekosexualitet var ett populärt sökord på den världsomspännande sökmotorn 2016, och man kan därför säga att 2016 var året då ekosexualism verkligen fick stor spridning.

Om du tycker att det låter spännande, så har Sprinkle och Stephens publicerat en lista med 25 sätt du kan älska med jorden. 

Listan innehåller oskyldiga kärleksförklaringar som att säga "jag älskar dig, jag kan inte leva utan dig" till jorden eller helt enkelt "spendera tid med henne", vilket de flesta av oss förmodligen har gjort hela våra liv....för vi lever på jorden.

Men det finns också lite mer kontroversiella förslag som att "smaka henne", krama [...] hennes träd "och" prata smutsigt med hennes växter."

I yttersta änden finns det också förslag som "Kyss och slicka henne" eller "Plantera dina frön i henne", som förmodligen kan förstås på mer än ett sätt.