Gör som kocken Magnus Nilsson – ett enkelt knep med din cheeseburgare kan förändra hela smakupplevelsen.
Just nu läser andra
Ett ovanligt sätt att äta en klassiker
De flesta av oss har nog någon gång tagit en tugga av en cheeseburgare från McDonald’s. Men har du någonsin testat att äta den upp och ner? Enligt stjärnkocken Magnus Nilsson kan det vara just det som lyfter smaken till en ny nivå, skriver Café.
Vi är alla olika när det kommer till hur vi föredrar vår mat – vissa vill ha blodigt kött, andra föredrar det genomstekt. Vissa doppar pommes i milkshake, andra häller tryffelolja över pizzan. Men ibland dyker det upp små knep som får oss att se på våra vardagsfavoriter med helt nya ögon.
Stjärnkocken avslöjar sitt burgartrick
Magnus Nilsson, tidigare hjärnan bakom den tvåstjärniga Michelinrestaurangen Fäviken utanför Åre, berättade nyligen i en intervju med magasinet King om sitt knep när det gäller McDonald’s cheeseburgare. Numera förbereder han en ny restaurangsatsning i Båstad – men hans kärlek till enkla matupplevelser verkar bestå.
Hans tips? Vänd på burgaren innan du tar första tuggan.
Läs också
Därför ska du äta cheeseburgaren upp och ner
Det handlar inte om att bygga om burgaren eller plocka isär den – bara att vända den. Det kan låta märkligt, men enligt Nilsson påverkar det faktiskt smaken.
– Pröva att äta deras cheeseburgare upp och ner nästa gång. Då kommer den inlagda gurkan i direktkontakt med tungan vilket ger en helt annan smakupplevelse, sa han till tidningen.
En liten förändring – men som kan ge en helt ny dimension till något du trodde att du kände utantill.
Blir nästa burgartrend?
Trender inom snabbmat har en tendens att sprida sig snabbt – som när artisten Dua Lipa nyligen fick vaniljglass med olivolja och havssalt att bli en viral snackis. Kanske är det Magnus Nilssons burgartips som blir nästa grej att testa?
Det är enkelt, det kostar inget extra – och du har sannolikt redan allt du behöver. Så nästa gång du köper en cheeseburgare: vänd på den.
Och ja – tacka Magnus sen.