Lidl lanserar revolutionerande nyhet: "Markerar en viktig milstolpe"

Johanna Ekman

3 veckor sedan

|

28/05/2024
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lidl lanserar nu en revolutionerande nyhet!

Lidl Sverige tar ett stort kliv mot hållbarhet genom att introducera en svenskodlad gurka med ett innovativt växtbaserat skydd på marknaden. Gurkorna, som odlas av producenter inom odlarna.se, behandlas med ett mycket tunt, ätbart skydd gjort av raps- och havreolja.

Detta transparenta skikt skyddar gurkan lika effektivt som plast och håller den både krispig och spänstig.

"Det är med stolthet och spänning vi för första gången får möjlighet att låta konsumenter köpa gurka med växtbaserat skydd istället för plast! De svenskodlade gurkorna kommer att hålla sig fina, fräscha och goda - från butik och hela vägen hem till kylskåpet," säger vd och medgrundare av Saveggy, Arash Fayyazi, i ett pressmeddelande.

För tillfället genomgår gurkorna en testperiod i Lidls butik i Limhamn där de saluförs under varumärket Matriket.

Försäljningen, som pågår under en vecka, är ett led i att förbereda för en fullskalig lansering i alla Lidls butiker i Sverige planerad till första kvartalet 2025.

Denna utveckling är en del av Lidl Future Initiative. I detta initiativ tilldelades Saveggy över 2,1 miljoner kronor år 2020, i samarbete med Lunds universitet, för att utveckla ett biobaserat ätbart alternativ till traditionell skyddsplast.

"Detta test markerar en viktig milstolpe för denna innovation som just nu testas av våra kunder i Limhamn. Det här är ett första steg i resan att förändra hur livsmedel skyddas för minskat matsvinn, utan användning av plast," säger Robert Stekovic, inköps- och marknadsdirektör på Lidl Sverige.