Få bättre villkor på privatlån när du lånar - så gör du!

Skriven av Valdemar Lind

Foto Pexels
Foto Pexels
De flesta av oss behöver någon gång ta ett lån, men oavsett om det är för en ny bil, renovering eller ett privatlån som ska täcka besöket hos veterinären för ditt älskade husdjur, finns det sätt att låna smartare. Det finns flera olika saker som kan göras för att förbättra villkoren när du ska ta ett lån. Du kan till exempel jämföra olika lånerbjudanden med en jämförelsesida eller förbättra ditt kreditvärde. Genom att ha en god kreditvärdighet, har du större chanser till bättre villkor när det är dags för att ta ett lån.  Vad är kreditvärde? Kreditvärde är information om hur en låntagares ekonomiska situation ser ut, detta kan vara allt från betalningsanmärkningar till hur många lån man har. UC (Upplysningscentralen) samlar denna information och långivare använder deras tjänst för att bedöma riskerna med att ge ut ett lån. Om man har ett dåligt kreditvärde bedöms personen som en riskkund. Detta betyder att personen kommer få betala en högre ränta för sitt lån eller i värsta fall inte beviljas ett lån överhuvudtaget. Därför är det viktigt att ha ett bra kreditvärde när du ska ansöka om ett lån. Så stärker du din kreditvärdighet För att stärka din kreditvärdighet är det viktigt att betala dina skulder så snart du kan. Om du har många smålån kan det vara bra att samla dina lån, och sedan försöka att undvika att ta upp nya lån om det inte är absolut nödvändigt. Genom att man samlar sina smålån till ett kan man förbättra räntan avsevärt mycket och spara flera tusen kronor i månaden. För att hålla koll på din egna kreditvärdighet kan du ansöka om att få en kreditupplysning på dig själv. Sedan kommer du få information om dina skulder och hur de påverkar din kreditvärdighet. Du bör också se till att regelbundet granska dina kredithistorik för att se till att alla uppgifter är riktiga och uppdaterade. Genom att följa dessa tips kan du stärka din kreditvärdighet och undvika problem i framtiden. Jämför alltid med hjälp av en jämförelsesida för att få den bästa räntan För att hitta det bästa lånet med lägst ränta måste man jämföra. Detta gör man enklast med Axofinans jämförelsetjänst som ger dig en snabb överblick över massor av långivare. Jämförelsetjänsten gör det enkelt och smidigt att hitta det bästa lånet och dessutom är det helt gratis! Allt du behöver göra är att besöka Axo finans hemsida och fylla i deras enkla ansökningsformulär. De skickar sedan vidare dina uppgifter till långivarna, som sedan får konkurrera om att ge dig det absolut bästa lånet. När lånerbjudandena har kommit kan du enkelt ansöka om det bästa lånet direkt från Axo finans hemsida.

De flesta av oss behöver någon gång ta ett lån, men oavsett om det är för en ny bil, renovering eller ett privatlån som ska täcka besöket hos veterinären för ditt älskade husdjur, finns det sätt att låna smartare. Det finns flera olika saker som kan göras för att förbättra villkoren när du ska ta ett lån. Du kan till exempel jämföra olika lånerbjudanden med en jämförelsesida eller förbättra ditt kreditvärde. Genom att ha en god kreditvärdighet, har du större chanser till bättre villkor när det är dags för att ta ett lån. 

Vad är kreditvärde?

Kreditvärde är information om hur en låntagares ekonomiska situation ser ut, detta kan vara allt från betalningsanmärkningar till hur många lån man har. UC (Upplysningscentralen) samlar denna information och långivare använder deras tjänst för att bedöma riskerna med att ge ut ett lån. Om man har ett dåligt kreditvärde bedöms personen som en riskkund. Detta betyder att personen kommer få betala en högre ränta för sitt lån eller i värsta fall inte beviljas ett lån överhuvudtaget. Därför är det viktigt att ha ett bra kreditvärde när du ska ansöka om ett lån.

Så stärker du din kreditvärdighet

För att stärka din kreditvärdighet är det viktigt att betala dina skulder så snart du kan. Om du har många smålån kan det vara bra att samla dina lån, och sedan försöka att undvika att ta upp nya lån om det inte är absolut nödvändigt. Genom att man samlar sina smålån till ett kan man förbättra räntan avsevärt mycket och spara flera tusen kronor i månaden. För att hålla koll på din egna kreditvärdighet kan du ansöka om att få en kreditupplysning på dig själv. Sedan kommer du få information om dina skulder och hur de påverkar din kreditvärdighet. Du bör också se till att regelbundet granska dina kredithistorik för att se till att alla uppgifter är riktiga och uppdaterade. Genom att följa dessa tips kan du stärka din kreditvärdighet och undvika problem i framtiden.

Jämför alltid med hjälp av en jämförelsesida för att få den bästa räntan

För att hitta det bästa lånet med lägst ränta måste man jämföra. Detta gör man enklast med Axofinans jämförelsetjänst som ger dig en snabb överblick över massor av långivare. Jämförelsetjänsten gör det enkelt och smidigt att hitta det bästa lånet och dessutom är det helt gratis! Allt du behöver göra är att besöka Axo finans hemsida och fylla i deras enkla ansökningsformulär. De skickar sedan vidare dina uppgifter till långivarna, som sedan får konkurrera om att ge dig det absolut bästa lånet. När lånerbjudandena har kommit kan du enkelt ansöka om det bästa lånet direkt från Axo finans hemsida.